Seks fordeler med organisk gjødsel kombinert med kjemisk gjødsel

1. Vi bør utnytte fordelene og ulempene godt for å forbedre jordens fruktbarhet.

Kjemisk gjødsel har enkelt næringsstoff, høyt innhold, rask gjødseleffekt, men kort varighet; organisk gjødsel har full næringseffekt og lang gjødseleffekt, noe som kan forbedre jord og fruktbarhet.

Den blandede bruken av de to kan gi full næring til næringsstoffene som trengs for avlingens vekst, øke den robuste veksten av avlingene og øke avlingen.

2. Oppbevar og oppbevar næringsstoffer og reduser tap.

Kjemisk gjødsel løses raskt opp og har høy løselighet.

Etter å ha blitt påført i jord vil konsentrasjonen av jordløsningen øke raskt, noe som resulterer i høyere osmotisk trykk på avlingene, noe som påvirker absorpsjonen av næringsstoffer og vann i avlingene, og øker tapet og muligheten for næringsstoffer.

Den blandede bruken av organisk gjødsel og kjemisk gjødsel kan begrense problemet med at jordløsningen øker kraftig.

Samtidig kan organisk gjødsel forbedre næringsabsorpsjonsbetingelsene til avlinger, forbedre jordvannet og gjødselbevaringskapasiteten, unngå og redusere tapet av gjødselnæringsstoffer og forbedre utnyttelsesgraden av kjemisk gjødsel.

3. Redusere næringsstoffiksering og forbedre gjødseleffektiviteten.

Etter at kjemisk gjødsel er påført jorden, vil noen næringsstoffer bli absorbert av jorden, og gjødseleffektiviteten vil bli redusert.

Hvis superfosfat og kalsiummagnesiumfosfat påføres direkte på jorden, er de enkle å kombinere med jern, aluminium, kalsium og andre elementer i jorden, og danner uoppløselig fosforsyre og fikseres, noe som resulterer i tap av effektive næringsstoffer.

Hvis det blandes med organisk gjødsel, kan det ikke bare redusere kontaktoverflaten med jord, redusere den faste muligheten for jord og kjemisk gjødsel, men også gjøre det uoppløselige fosforet i fosfatgjødsel til tilgjengelig fosfor som kan brukes av avlinger, og forbedre gjødsel effektivitet av fosforgjødsel.

4. Forbedre jordstrukturen og øke produksjonen.

Langvarig påføring av kjemisk gjødsel alene vil skade jordaggregatstrukturen, føre til at jorden blir klissete og hard, og reduserer jordbearbeidingsytelsen og gjødselforsyningen.

Organisk gjødsel inneholder rikelig med organisk materiale, som kan aktivere luftig jord og redusere kapasiteten; det kan forbedre de fysiske og kjemiske egenskapene til jord som vann, gjødsel, luft, varme osv .; og juster pH-verdien.

Blandingen av de to kan ikke bare øke utbyttet, men også fremme en bærekraftig utvikling av landbruket.

5. Reduser forbruk og forurensning.

Kombinasjonen av organisk gjødsel og kjemisk gjødsel kan redusere mengden kjemisk gjødsel påføring med 30% - 50%.

På den ene siden kan mengden kjemisk gjødsel redusere forurensningen til landet, på den andre siden kan en del av den organiske gjødselen bryte ned kjemisk gjødsel og rester av plantevernmidler i jorden.

6.Det kan fremme aktiviteten til mikroorganisme og øke jordens næringsstoff.

Organisk gjødsel er energien i det mikrobielle livet, og kjemisk gjødsel er den uorganiske ernæringen for mikrobiell vekst.

Blandingen av de to kan fremme mikrobiell aktivitet, og deretter fremme nedbrytningen av organisk gjødsel, og produsere en stor mengde karbondioksid og organisk syre, noe som bidrar til oppløsningen av uoppløselige næringsstoffer i jord og tilførsel for avlinger å absorbere.

Karbondioksid kan øke karbonnæringen til avlinger og forbedre fotosyntetisk effektivitet.

Livet til mikroorganismer er kort.

Etter døden vil den frigjøre næringsstoffer for avlinger å absorbere og bruke.


Innleggstid: Mai-06-2021