Bruk mindre kjemisk gjødsel og mer organisk gjødsel

Overdreven bruk av kjemisk gjødsel ødelegger fruktbarheten i jorda

En stor mengde kjemisk gjødsel vil føre til anriking av næringsstoffer, tungmetaller og giftig organisk materiale i jorda, og reduksjon av organisk materiale, som vil forårsake landforurensning, og til og med direkte true kvaliteten og sikkerheten til landbruksprodukter.

Hvis jordens fruktbarhet blir ødelagt, og vi ikke har sunn og trygg dyrkbar jord og vannressurser for å utføre matplanting, vil vi ikke kunne skaffe nok mat til å støtte menneskets overlevelse og utvikling.

Så for å unngå denne situasjonen, bør vi begynne å redusere bruken av kjemisk gjødsel fra nå av.

 

Organisk gjødsel har stor effekt på veksten

Påføring av organisk gjødsel har mange fordeler for veksten av avlinger

1) Forbedre jordkvaliteten og forbedre avlingens sykdomsresistens

I prosessen med jordbruksproduksjon kan påføring av organisk gjødsel effektivt løsne jorda, forbedre jordventilasjonen og forbedre jordens kvalitet.

2) Fremme vekstvekst

Organisk gjødsel kan øke innholdet av organisk materiale i jorden, slik at avlinger kan absorbere bedre ernæring.

3) Fremme jordmikrobiell aktivitet

På den ene siden kan påføring av organisk gjødsel øke antall og populasjon av jordnyttige mikroorganismer; på den annen side kan påføring av organisk gjødsel også gi gode miljøforhold for jordmikrobielle aktiviteter og forbedre jordmikrobielle aktiviteter betydelig. Der jordmikrober er aktive, vil avlingene vokse bedre.

4) Gi tilstrekkelig næringsstoffer

Organisk gjødsel inneholder ikke bare et stort antall næringsstoffer og sporstoffer som planter trenger, men inneholder også rike organiske næringsstoffer, som vitaminer, auxin og så videre. Derfor kan det sies at organisk gjødsel er den mest omfattende gjødsel.

Derfor kan organisk gjødsel gi rikelig med næringsstoffer til avlinger, så vi bør bruke mer organisk gjødsel. Videre kan påføring av organisk gjødsel ikke bare øke avlingene i inneværende sesong, men også være effektiv etter flere år på grunn av sin langsomme og varige gjødseleffekt.

Basert på disse to grunnene, og for å fremme veksten av avlinger og forbedre vårt landbruksmiljø, må produsentene ta hensyn til: det er bedre å bruke mindre eller ingen kjemisk gjødsel, og mer organisk gjødsel!


Innleggstid: Mai-06-2021